2012. szeptember 20., csütörtök

2012. szeptember 7., péntek

Frissítés: Sunshine Angel

Ahogy ígértem, itt a Sunshine Angel 10. része
Jó szórakozást!
Ginkogoto7


2012. szeptember 6., csütörtök

Szeptemberi változások






Mivel elkezdődött az iskola, így sajnos a tanulás miatt lassabban fogok haladni a Sunshine Angel részeinek fordításával. Próbálok majd pénteken és hétvégén is időt szakítani rá, hogy lassan, de biztosan haladjak vele és fel tudjam rakni az epizódokat a honlapra.

Azért halkan megsúgom, hogy hamarosan kint lesz a 10. rész felirata. :) ^.^

Ginkogoto7

2012. szeptember 3., hétfő

Ismertető: Akumu-chan



Akumu-chan

Eredeti japán cím: Akumu-chan
Nyelv: japán
Téma: természetfeletti, jövőbelátás, iskola
Év: 2012
Részek: 11
Formátum: Tv mini sorozat
Ending: Momoiro Clover Z – Saraba, Itoshiki Kanashimi-tachi yo


Történet:

A sorozat Onda Riku: Yumechigahi című novellája alapján készült.
A gyönyörű és okos Mutoi Ayami egy tökéletes általános iskolai tanár. Azonban két arca van, míg az iskolában egy kedves, megértő tanárnak tűnik, valójában sötét szívű és bizalmatlan.
Egy nap Ayami osztályába új diák érkezik a 11 éves Koto Yukio. A furcsa fiatal lánynak különleges képessége van, prekognitív álmokat lát, melyek a jövőt mutatják rémálom formájában. Továbbá ezek a rémálmok mindig valamilyen katasztrófa eljövetelét jósolják meg. Ayami nem akar hinni a lánynak, mikor Yukio beszél az álmairól és tanárnő segítségét kéri. Csakhogy mikor az előre jelzett katasztrófa épp vele történne meg, vonakodva, de hajlandó segíteni a lánynak. Együtt végül megoldás találnak minden helyzetre…


Főbb szereplők: (Színész – játszott karakter)

Kitagawa Keiko – Mutoi Ayami
Gackt – Shiki Takashi/ Álmok hercege
Kimura Manatsu – Koto Yuiko/ Akumu-chan
Yuka – Hirashima Kotoha
Hamada Mari – Kaibara Satoko
Okada Keisuke – Mugiyama Yuichi
Kawamura Yosuke – Inamoto Katsuyuki
Wada Masato – Yamasato Mineki
Anan Kenji – Nakagomi Shinya
Kimura Midoriko – Amasawa Tatsuko
Kohinata Fumiyo – Koto Bannosuke


Képek:










2012. szeptember 2., vasárnap

Ismertető: Kaiji



Kaiji

Japán cím: Kaiji - jinsei gyakuten gemu
Angol címek: Kaiji: The Ultimate Gambler / Gambling Apocalypse Kaiji
Nyelv: japán
Téma: adósság, élet-halál játék, logika, irónia,
Rendezte: Sato Toya
Év: 2009
Műsoridő: 130 perc (2:10)
Zenék: YUI – It’s all too much; YUI – Never say die

Főbb szereplők: (Színész - játszott karakter)

Fujiwara Tatsuya – Ito Kaiji
Matsuyama Kenichi – Sahara Makoto
Kagawa Teruyuki – Tonegawa Yukio
Mitsuishi Ken – Ishida Koji
Amami Yuki – Endo Rinko
Yamamoto Taro – Funai Joji
Matsuo Suzuki – Otsuki Taro


Történet:

A film alapjául Nobuyuki Fukumoto (Ultimate Survivor Kaiji) mangája szolgált, amihez egy 2 évados anime sorozat is készült.

A címszereplő Ito Kaiji, akit nagyívben elkerül a pénz és a szerencse. Albérletben lakik, egyedül él és egy éjjel-nappaliban dolgozik. Egyszer-kétszer bepróbálkozik egy kaparós sorsjeggyel, nem sok sikerrel persze. Ebben a helyzetben nem csoda, ha gyűlöli a gazdagokat, sőt különösen irritálják őt a Mercedes-ek :D.

Egyik nap egy uzsorás hölgy jelenik meg, Endo Rinko. Egy szerződést mutat, melyben Kaiji kezességet vállalt egy volt munkatársának. Természetesen ez a volt „barát” eltűnt és most Kaiji-nak kell kifizetnie az adósságot az azóta összegyűlt kamatokkal együtt. Az uzsorás készségesen felajánlja a részletfizetés lehetőségét, mely 11 évig tartana. Azonban szegény hősünknek még ez az összeg is túlságosan magas, kétségbeesésében - és persze Endo-san kemény, lélekbe taposó szavainak hatására - könnyezni kezd. A nő látszólag megsajnálja és ráveszi Kaiji-t, hogy menjen el egy hajókörutazásra, ahol szerencsejátékkal egy éjszaka alatt törlesztheti minden adósságát. Sőt akár még többet is nyerhet.
A „megváltoztatom az életem” életérzéssel átitatva Kaiji elindul szerencsét próbálni a hajóra, melynek neve: Espoire, franciául „remény”…

Vajon sikerül minden elé gördülő akadályt leküzdenie, legyen az szellemi, fizikai, pszichológiai, erkölcsi, hogy megnyerje a végső nyereményt?


Érdekesség:

Ismét egy filmben tűnik fel Fujiwara Tatsuya és Matsuyama Kenichi, akiket a Death Note filmekből már jól ismerhetünk (Light és L). Nem kevésbé híres színészek játszanak mellékszerepeket, mint például Kagawa Teruyuki, aki a Mr. Brain sorozat nézőinek lehet ismerős, mivel ő alakította (személyes kedvencemet) Tanbara-sant :). Valamint Mitsuishi Ken (Ishida-san) is, aki ugyancsak ismerős lehet a Mr. Brain egyik részéből.


Vélemény:

Az anime ismerete nélkül is érthető a történet, én is így néztem meg. Személy szerint nagyon tetszett és elgondolkodtatott, ezért is álltam neki a fordításának és vettem rá magam a sorozat megnézéséhez. Aki gondolkodásra, néhol ironikus poénokra és idegtépő feszültségre vágyik, annak ez a film kellő élvezetet fog nyújtani. Azonban, aki először az anime sorozatot látta, annak elképzelhető, hogy csalódást okoz.



Képek: